Efterspel

Den där festen som jag skulle ha gått på i höstas...
Jag har fått höra lite om "spelet" runt omkring i efterhand. Det var födelsedagsbarnet själv som berättade...

Tydligen så hade exet innan sagt något i stil med att "du vet väl hur det är mellan X och mig". Ja det visste hon och så var det inte mer än det. Men så småningom fick exet veta (förmodligen via barnen) att jag också var inbjuden. Han ringde genast upp min kompis och skällde ut henne rejält. Hur kunde hon göra så här, tänkte hon inte på hur det här skulle kännas för honom  osv.
Både kompisen och hennes man hade tagit riktig tlla vid sig och det kan jag förstå. Dels för att jag vet hur han kan vara, men också för att det inte är upp till honom att bestämma något sånt! Jag håller med henne fullständigt i att det faktiskt är hennes beslut. Sen får man själv ta ställning till om man vill gå eller inte. Det var precis det som jag själv brottades med.

Och en annan sak är att han måste ha blivit rejält irriterad av att få veta att min exsvärmor lovade att ställa upp som barnvakt den här kvällen! Kanske var det tom hon som tipsade honom om det hela, även om jag inte tror att det i såna fall var för att skvallra på något sätt. Det var nog mer av ett konstaterande.

Resultatet blev i vilket fall att min kompis och hennes man nu för tiden inte har någon vidare lust att umgås med exet mer. För mig känns det skönt att veta att han har visat sin fula sida även för andra.

RSS 2.0